Uvjeti kupnje

1. OPĆE ODREDBE

Internetska stranica www.apsart.hr je u vlasništvu pravnog subjekta APS art j.d.o.o. za trgovinu i usluge (dalje u tekstu APS art j.d.o.o.). APS art j.d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.apsart.hr koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

2. OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod ili uslugu, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom internet stranice www.apsart.hr.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

3. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA

Za valjanu narudžbu proizvoda i/ili usluge, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost), a u suprotnom ima nedozvoljen pristup stranicama www.apsart.hr.

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupnje.

APS art j.d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.apsart.hr stranica.

4. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA

APS art j.d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov. br. 41/14, 110/15, 14/19). APS art j.d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

5. PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. APS art j.d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.apsart.hr podložni su greškama u prikazu (bugovima), nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.apsart.hr, APS art j.d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi te proizvodi koji nisu raspoloživi i/ili jedinstvene usluge, ali su realizirani u roku od 3 do 15 radnih dana, ne uključujući vikende.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, APS art j.d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod izradiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.apsart.hr asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.

6. NARUDŽBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavnog elektronskog formulara na našim stranicama. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe. Kupac također željene proizvode može naručiti telefonski ili putem epošte.
Kupac naručene proizvode preko naših stranica, putem telefona ili epošte može platiti na sljedeće načine (više na Plaćanje i dostava):

• E-bankingom / općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
• Avansna uplata (50% odmah, 50% po izradi proizvoda)
• Pouzećem kuriru
• U gotovini, našem dostavljaču, prilikom osobne dostave (izdaje se fiskalizirani račun)
• U gotovini, prilikom osobnog preuzimanja na adresi sjedišta APS art-a (izdaje se fiskalizirani račun)

Narudžba se smatra zaprimljenom u slučaju plaćanja e-bankingom – u trenutku kada www.apsart.hr elektroničkim putem zaprimi narudžbu, općom uplatom, pouzećem ili gotovinskim putem.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, APS art j.d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:
• Da li je poruka u Junk/Spam folderu
• Da li je mailbox pun

Nakon što je proizvod izrađen i zapakiran, APS art j.d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba.

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada APS art j.d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, APS art j.d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, APS art j.d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

7. PROCES NARUČIVANJA I KUPNJE

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, opis, cijena te da li je dostupan.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim državnim davanjima.

U nastavku, kupac pristupa Kontakt obrascu narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužan je odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a www.apsart.hr ne raspolaže naručenim proizvodom, o tome će, u primjerenom roku, APS art j.d.o.o. obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod izradiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.apsart.hr asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.

U slučaju gore navedene uplate te odabranog povrata novca, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.apsart.hr izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.

8. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA

Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, euro (€), s uključenim davanjima. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

9. DOSTAVA

Područje dostave
Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske, a dostavu naručenih paketa izvršavaju dostavne službe, odnosno treće strane na koje APS art j.d.o.o. ne može utjecati. Uvjete o troškovima dostave možete pročitati na Plaćanje i dostava.

Vrijeme isporuke
Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste Vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito. Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavnih službi.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u skladište APS art j.d.o.o. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:
• Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
• Da naručeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom službom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište APS art j.d.o.o. te svaki idući pokušaj dostave prema kupcu bit će naplaćen u iznosu od 5,00 €, ili ako se radi o većoj težini pošiljke 7,00 €. Ukoliko je takva narudžba trebala biti plaćena pouzećem, smatrat će se da je kupac odustao od konačne kupovine.

Na otoke koje pokriva dostavna služba, proizvod će bit isporučen prema posebnom rasporedu – o čemu ćete biti obaviješteni.

10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

APS art j.d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu (dostavi) ne oštete.

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima već da nas odmah kontaktira.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku proizvoda, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od 15 dana uputiti pisani prigovor APS art-u j.d.o.o. jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti APS art-u j.d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac u prvom redu može zahtijevati popravak proizvoda, zamjenu proizvoda ili sniženje cijene. Uz ispunjenje dodatnih pretpostavki kupac može raskinuti ugovor.

Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao APS art-u j.d.o.o. naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora (za popravak ili zamjenu proizvoda). Ako APS art j.d.o.o. u tom naknadnom primjerenom roku ne ispuni ugovor, ugovor se raskida po samom zakonu. Kupac u tom slučaju može održati ugovor na snazi ako bez odgađanja izjavi APS art-u j.d.o.o. da ga održava na snazi. Zakonom nije propisan rok određen na dane za ispunjenje ugovora (popravak proizvoda ili zamjenu proizvoda). Što se u konkretnom slučaju smatra primjerenim rokom za ispunjenje ugovora određuje se prema svim okolnostima toga slučaja.

Kupac može raskinuti ugovor bez ostavljanja naknadnog roka za ispunjenje APS art-u j.d.o.o. ako mu je APS art j.d.o.o. nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da APS art j.d.o.o. neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku ili ako kupac zbog zakašnjenja APS art-a j.d.o.o. ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor.

11. PLATFORMA ZA ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije od 15.02.2016. godine, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU, odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje, najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

12. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLAĆENIH SREDSTAVA

Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava u roku od 15 dana bez navođenja razloga.

Kupac pri tome mora osigurati:
– da je ambalaža proizvoda neoštećena,
– da su svi dijelovi proizvoda neoštećeni uslijed mogućeg nepravilnog rukovanja,
– da ništa od sadržaja pakiranja proizvoda ne nedostaje.

NAPOMENA – Na proizvode izrađene po želji, odnosno posebnoj narudžbi ne može se primijeniti pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava (članak 86. Zakona o zaštiti potrošača).

Rok za povrat proizvoda i uplaćenih sredstava od 15 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, proizvod koji čini predmet ugovora predan u posjed.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata kroz 30 dana od primitka povrata proizvoda. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.

Kupac je dužan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda.

Izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupovini i povrat sredstava preuzmite OVDJE.

13. PRIMJENA UVJETA KUPNJE

Korištenjem usluga www.apsart.hr prihvaćate ove Uvjete kupnje.
Ako niste suglasni s uvjetima kupnje, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
APS art j.d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

14. ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica www.apsart.hr.